Om Oss

Vilka är vi bakom Starshine Ferrets?

Jag som är grundare heter Maja och föddes 1985. Sedan födseln har jagdess i princip alltid haft djur omkring mig, allt från vandrandepinnar, eremitkräftor till hund och katt. När jag var 8 år flyttade jag utomlands med familjen och det tog ca 10 år innan jag kom hem till Sverige igen, och då bara för en kort period om 8 månader, sen var jag på resande fot igen och tog mitt pick och pack och flyttade till Milano, Italien. Det var i Italien jag skaffade min första iller Nocken, men mer om det finns att läsa under Iller som husdjur.

565892439_d6c743f024_o

Mellan 2003 och sommaren 2008 bodde jag i Malmö, i en tvåa, modell större, med mina då 6 illrar. Vad jag gjorde under åren i Göteborg är väl inte helt klart. Det gick i alla fall inte riktigt som planerat. När jag var 5 år fick jag reda på att jag var pälsdjursallergiker, och efter det gick mina veterinärsdrömmar i kras. Därför började jag läsa modedesign i Milano hösten 2002, men efter drygt ett år kände jag att det inte var min grej. Visst var det roligt, men inte tillräckligt roligt för att jag skulle vilja lägga ner hela min själ i det. Därför flyttade jag tillbaka till Sverige, där jag läste franska under en termin och sedan började på Handelshögskolan i Stockholm där jag läste till Civilekonom med fransk inriktning. Men djur älskare som jag är kände jag mer och mer att detta inte var något för mig. Jag ville jobba med djur, allergi eller inte. Sitta och göra årsredovisningar och bokslut var inget som lockade mig. Därför bestämde jag mig hösten 2007 för att på något vis göra verklighet av min dröm. Jag hoppade av Handels, sökte in till kemi och fysik kurser samt började allergivaccinera mig. Så nu sitter jag i Skara i ett underbart parhus, med mycket plats åt både mig och illrarna, och hösten 2011 började jag läsa Etologi & Djurskydd på SLU.

Den 1 juni 2014 blev jag färdig med min utbildning och kan nu kalla mig Biolog med inriktning mot Etologi & Djurskydd!

Någonstans under den här perioden lyckades mitt hem i alla fall bli invaderat av illrar. Exakt hur det gick till kan jag nog egentligen inte förklara, mer än att jag helt enkelt blev illerfrälst. Efter alla de misstag jag begick med min första iller Nocken, bestämde jag mig för att lära mig allt som fanns att veta om dessa annorlunda, krävande, pestiga och fullkomligt underbara djur. Jag blev snabbt engagerad i olika föreningar, och började även arbeta med att omplacera hemlösa illrar, samt blev väldigt aktiv på ett av de svenska illerforumen. Ju mer jag lärde mig, destå mer insåg jag hur enormt okunnig jag var. Det fanns ju hur mycket som helst att lära sig! Inte bara om uppfostran, men om kost och näringslära, sjukdomar, genetik och mycket mer.


Älskade-illrarI bakhuvudet hade jag på tidigt stadium drömmen om att någon gång i framtiden bli illeruppfödare, samtidigt som jag var medveten om att jag hade långt kvar innan dess. För ca 4 år sedan började jag läsa på mer om just avel och genetik. Vilken typ av iller jag ville avla på, och varför jag ville avla var redan klart. Jag har inget valpsug, eller känner att min hona ”förtjänar att få en kull”, inte heller sitter jag och tror att jag kan tjäna pengar på det. Jag vill avla därför att jag anser att jag besitter så pass mycket kunskap att jag kanske kan göra en liten skillnad. Jag ställer höga krav på andra uppfödare, men ställer ännu högre krav på mig själv. Jag har ägnat de senaste åren åt att leta efter avelsmaterial utomlands. Jag har ratat iller efter iller, uppfödare efter uppfödare för att de inte uppfyller mina krav. Jag anser att om jag inte kan hitta det bästa möjliga material så behöver jag inte avla alls.

Hjärtligt Välkomna är ni i alla fall! Undrar ni över något, var inte rädda för att ta kontakt, jag svarar mer än gärna på alla de frågor ni kan tänkas ha

Kontaktuppgifter

Email: Kontakt@starshineferrets.se

Om du tar kontakt med oss för att du är intresserad utav en valp, skriv gärna en presentation av dig själv, hur gammal du är, vart du bor, om du har illervana sedan tidigare, om du har andra husdjur, eller annat som kan vara bra att veta. Våra valpar är fina djur som förtjänar att behandlas väl, och vi är därför oerhört måna om vart de hamnar, och vill veta så mycket som möjligt om ett eventuellt framtida hem åt en utav dem.